Συνταγές: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα γλυκά, λαχταριστά, αφράτα και σιροπιαστά ρολάκια κανέλας ή αλλιώς cinnamon rolls για να τα απολαύσετε κάθε πρωί με τον καφέ σας ή να τα σερβίρετε σε ένα σπιτικό brunch σαν πιάτο γλυκού!

Με τα παρακάτω υλικά θα δημιουργήσετε 10 με 12 ρολά κανέλας με χρόνο προετοιμασίας μισή ώρα και χρόνο εκτέλεσης 25 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

150γρ. βούτυρο φρέσκο

300γρ. γάλα φρέσκο, χλιαρό όχι καυτό

10γρ. μαγιά ξερή

80γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αβγά

2γρ. αλάτι

650-680γρ. αλεύρι για τσουρέκι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου

220γρ ζάχαρη

4-5 κουτ. γλυκού Flavorits Sweet Twist ή κανέλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

250γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

100γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουτ. γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ: Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε πέντε λεπτά να “πιάσει” η μαγιά. Ρίχνουμε το βούτυρο στο γάλα μαζί με τα αυγά, το αλάτι και περίπου 400 γρ αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια για τρία λεπτά. Στη συνέχεια κάνουμε τη ζύμη μπάλα και την αφήνουμε σε ένα μπολ σκεπασμένη για μία ώρα, σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι να γίνει διπλάσια .

Ρολλάκια: Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Με ένα πινέλο αλείφουμε το βούτυρο και στις δύο πλευρές της ζύμης που έχουμε ανοίξει. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και απλώνουμε το μίγμα στη βουτυρωμένη ζύμη και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό τα δύο κομμάτια ζύμης και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Έπειτα σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα κομμάτια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα μέχρι να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα και ψήνουμε για εικοσιπέντε λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για ένα δεκάλεπτο πριν περάσουμε το topping. Στο τέλος αλείφουμε με την κρέμα – περνάμε από το μίξερ όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα.

Τα ακαταμάχητα cinnamon rolls είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Ειδήσεις σήμερα

Ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αυστραλία “σταυρώνει” την χώρα για το AUKUS

Αυτός είναι ο αριθμός των μαθητών που έχει εμβολιαστεί – Γιατί δεν κλείνουν τα σχολικά τμήματα

Συντετριμμένοι οι γονείς της Έλενας Πολυχρονοπούλου – Οι έρευνες στα στέκια επωνύμων (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις