Εάν ψάχνετε την πιο απλή συνταγή η οποία σίγουρα θα πετύχει και θα φτιάξετε τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες, σας έχουμε την ιδανική.

Οι λουκουμάδες αποτελούν αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων και μπορούν να καταναλωθούν είτε σκέτοι, είτε μαζί με μερέντα, μέλι και ό,τι άλλο υλικό προτιμάει ο καθένας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

250γρ. αλεύρι γ.ο.χ
10γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
230 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κ.γ. αλάτι
1/5 κ.σ. άνθο αραβοσίτου βανίλια
1 λίτρο ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα ή μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης όσο είναι η επιφάνεια ενός κουταλιού του γλυκού και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και αφού τους αφαιρέσουμε, μπορούμε να τους τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί προκειμένου να ρουφήξει τα έξτρα λάδια.

Μπορούμε προαιρετικά να τους απολαύσουμε με μέλι, μερέντα, κανέλα, σουσάμι κι άλλα.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα σπουδαία ανακάλυψη επιστημόνων – Βρέθηκε κι άλλος εξωπλανήτης όμοιος με τη Γη

Τρία ζώδια που θα βρουν τον έρωτα και θα έχουν τύχη στην αγάπη τον Φεβρουάριο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις