Εάν ψάχνετε μία συνταγή με λίγες θερμίδες που να σας αποζημιώσει γευστικά, σας έχουμε την ιδανική. Ένα ζουμερό φιλέτο από λαβράκι στο φούρνο σε συνδυασμό με πατάτες είναι ένα πολύ απλό αλλά παράλληλα πεντανόστιμο πιάτο που θα κάνει όποιον το δοκιμάσει να το λατρέψει.

Ο τρόπος μαγειρέματος που θα σας προτείνουμε θα κάνει το ψάρι μας πολύ ζουμερό και τα μυρωδικά που θα προσθέσουμε θα απογειώσουν την γεύση του.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

3 λαβράκια φιλεταρισμένα
10-15 πατάτες baby (ανάλογα το μέγεθός τους)
50γρ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τις πατάτες μας για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες και τα ντοματίνια μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Τοποθετούμε με προσοχή πάνω από τις πατάτες μας τα φιλέτα, ρίχνουμε ρίγανη και θυμάρι και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου γιου της Ιωάννας Τούνη – Το τρυφερό μήνυμα του Αλεξάνδρου

Δάκρυσε η Λένα Δροσάκη σε ερώτηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις