Συνταγή: Το σουφλέ είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων. Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος, τυριά και αλλαντικά πάντα πετυχαίνει.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες απλές και εύκολες παραλλαγές που είναι εξίσου νόστιμες. Ειδικά για τους λάτρεις των καυτερών φαγητών, το πάντρεμα των γεύσεων είναι μοναδικό. Το σίγουρο είναι ότι όποιος δοκιμάσει, θα αλλάξει μια και καλή τον τρόπο που το φτιάχνει.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε για τη συνταγή:

1 πακέτο ζυμαρικών της επιλογής σας (εμείς προτείνουμε ταλιατέλες ή ριγκατόνι)
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ
15ml ελαιόλαδο
2 σκόρδα
1 κονσέρβα μανιτάρια
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
250γρ τριμμένα τυριά της επιλογής σας
Χοιρινή πανσέτα, ή μπέικον ή απάκι
150 ml νερό

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε ένα σκεύος τα μακαρόνια της επιλογής μας 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, χύνουμε το νερό και τα βουτυρώνουμε. Έπειτα, τα προσθέτουμε σε ένα ταψί.

Σάλτσα:

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα κρατάμε στην άκρη.

Ανάβουμε την φωτιά και μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 10ml ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί, βάζουμε μέσα στο σκεύος μας το αλλαντικό της επιλογής μας. Εμείς προτείνουμε χοιρινή πανσέτα, αφού πραγματικά απογειώνει την γεύση. Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε και το κρατάμε σε ένα πιάτο.

Εάν έχει “πιει” όλο το λάδι, προσθέτουμε περίπου άλλα 5ml στο τηγάνι. Τότε, βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο. Μετά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν το άρωμά τους.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη και όσο μπούκοβο επιθυμούμε αναλόγως πόσο καυτερό το θέλουμε. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-7 λεπτά έως ότου δούμε ότι έχει «δέσει» και έχει πήξει λίγο η σάλτσα μας.

Αφαιρούμε από την φωτιά και στο ταψί που έχουμε στρώσει τα μακαρόνια προσθέτουμε την χοιρινή πανσέτα, την σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τυριά. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού όλα τα υλικά και τότε το φαγητό μας είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς και αφού σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου.

Έπειτα, ανοίγουμε τον φούρνο, με προσοχή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ακόμη λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Δοκιμάστε την συνταγή και θα μας θυμηθείτε!!

Ειδήσεις σήμερα

Δύο τρόποι να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο στην καθημερινή σου περιποίηση

Αυτά τα ζώδια δύσκολα θα παντρευτούν

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις