Συνταγή: Ψάχνετε για ένα απολαυστικό και χορταστικό σνακ για τη δουλειά, το σπίτι ή τη θάλασσα όσο απολαμβάνετε τις βουτιές σας; Σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για πενατνόστιμες μπάρες δημητριακών που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με ελάχιστα υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • ¼ φλιτζανιού ταχίνι χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανάλατα
  • 1 ½ φλιτζάνι ακατέργαστη βρώμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αποκτήσουν όψη που να άψητης ζύμης.
  • Ψήνουμε τη βρώμη σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, για 15 λεπτά στους 1500C. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα τη βγάζουμε.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ το μέλι και το φιστικοβούτυρο και τα ζεσταίνουμε ελάχιστα μέχρι να γίνουν λεπτόρρευστα και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα της βρώμης.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Αδειάζουμε το μίγμα με όλα τα υλικά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πατάμε καλά με τον πλάστη.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να χάσει την υγρή υφή του.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, και κόβουμε σε 10 περίπου κομμάτια σε σχήμα μπάρας.

Οι μπάρες δημητριακών είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε! Προτείνουμε να τις διατηρήσετε αεροστεγώς για μερικές ημέρες για να παραμείνουν φρέσκιες!

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις