Η αγαπημένη ημέρα των κρεατοφαγάδων, η Τσικνοπέμπτη, που παραδοσιακά γιορτάζουμε κάθε χρόνο κάπου στο τέλος του χειμώνα ή στην αρχή της άνοιξης πλησιάζει και ήδη έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε το μενού που θα φτιάξουμε στο σπίτι στις 23 Φεβρουαρίου το βράδυ!

Και μπορεί το κυρίως φαγητό να είναι εύκολη υπόθεση αφού η ημέρα επιτρέπει όλων των ειδών τα κρέατα, ωστόσο θέλουμε και ένα γλυκό για να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας.

Ανάμεσα σε πολλές συνταγές, εμείς σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα σας εντυπωσιάσει. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα cheesecake με μπισκότο OREO και κρέμα σοκολάτας.

Πώς θα φτιάξετε το ελαφρύ cheesecake με OREO

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

35 μπισκότα OREO
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ.
3 κρέμες στιγμής σοκολάτας
γάλα (όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας για τις κρέμες)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο μπλέντερ και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν μεταξύ τους και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μικρό ταψί.

Απλώνουμε το μίγμα σε όλο τον πάτο του ταψιού και το πιέζουμε καλά στη βάση για να γίνει λείο στην επιφάνεια του. Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η βάση του cheesecake.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και λίγη κρέμα γαλάκτος (2 κουτ. της σούπας) μέχρι να αφρατέψουν όλα μαζί, με ένα μίξερ χειρός. Έπειτα χτυπάμε το ¼ από την κρέμα γάλακτος για να κάνουμε τη σαντιγί και στη συνέχεια τη ρίχνουμε και αυτή στο μίγμα της κρέμας.

Ανακατεύουμε όλο το μίγμα μαζί για να ενωθούν η σαντιγί με την κρέμα και στη συνέχεια τα περιχύνουμε σε όλη τη βάση του μπισκότου. Στρώνουμε καλά την κρέμα και βάζουμε το ταψί πάλι στο ψυγείο για να παγώσει.

Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα προσθέτουμε πάνω από το cheesecake την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα.

Βάζουμε ξανά το ταψί στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.

Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει για να γίνει σαντιγί και την περιχύνουμε στο γλυκό για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Ειδήσεις σήμερα:

“Δεν ήθελα να με δουν να κλαίω στην τηλεόραση” εξομολογείται η Μπέττυ Μαγγίρα

Τα φετινά Όσκαρ πάνε ένα βήμα μπροστά – Πώς οι χρήστες του Twitter μπορούν να ψηφίζουν ταινίες και να συμμετέχουν στην τελετή

Ψητό συκώτι μοσχαρίσιο με κρέμα βαλσάμικο!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις