Συνταγή: Είναι ακαταμάχητη, λαχταριστή και ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού: Δροσερή τάρτα με φράουλες και γιαούρτι! H συνταγή της είναι πανεύκολη και θα σας στείλει αμέσως στην κουζίνα! Αυτό το ελαφρύ και άκρως καλοκαιρινό γλυκό θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους στο σπίτι και θα γίνει ανάρπαστο!

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

6 αυγά (χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο)
300γρ. ζάχαρη
100γρ. λιωμένο βούτυρο
180γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
10γρ baking powder
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
250γρ. φράουλες κομμένες σε κομμάτια

Για τη διακόσμηση
200γρ. φράουλες
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε για να γίνουν μαρέγκα.

Έπειτα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά.

Αφού γίνει ένα αφράτο μίγμα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και ρίχνουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε εκεί και τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

Στη συνέχεια παίρνουμε μια διασπώμενη φόρμα και βάζουμε στον πάτο της χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε εκεί το μίγμα και βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς.

Μόλις η τάρτα ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει καλά και την βγάζουμε από τη φόρμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, την διακοσμούμε από πάνω με φράουλες και την σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ειδήσεις σήμερα

Άγνωστο ναυάγιο βρέθηκε στο βυθό του Αιγαίου – Απόκοσμα εντυπωσιακές εικόνες

Γρήγορη πίτσα με αραβική πίτα, μοτσαρέλα και βασιλικό

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις