Συνταγές: Αν το κοτόπουλο είναι από τα φαγητά που σας αρέσει και το μαγειρεύετε συχνά τότε σας προτείνουμε μια διαφορετική και νόστιμη συνταγή με ασιατική επιρροή για να δοκιμάσετε. Η συνταγή με μπουκιές γλυκόξινου κοτόπουλου που συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και επιπλέον θα την ετοιμάσετε πολύ γρήγορα!

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ (συνταγές)

Για το κοτόπουλο:

1 κιλό κοτόπουλο στήθος

200 γρ κορν φλάουερ

Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

2 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

350 ml χυμός πορτοκαλιού

6 κου. σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι

2 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. γλυκού λάδι

1 κουτ. γλ. Μπούκοβο

Σερβίρουμε με:

Ρύζι μπασμάτι

Ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι

Σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (συνταγές)

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα άλλο μπολάκι το κορν φλάουερ και παράλληλα βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί σε φωτιά μέτριας έντασης.

Αφού περάσουμε τις μπουκιές κοτόπουλου από το αλεύρι τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα με χαρτί από κάτω για να απορροφηθεί το λάδι.

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το μέλι, το λάδι, το μπούκοβο, ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-8 λεπτά και κοιτάμε να πήξει. Μόλις αρχίσει να γίνεται πιο πηχτή, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Τώρα που είναι έτοιμα το κοτόπουλο και η σάλτσα, παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει βάθος και το βάζουμε σε πιο δυνατή φωτιά από πριν και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και την αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

Αφού βράσουμε και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το φαγητό!

Μοιράζουμε σε πιάτα το κοτόπουλο ζεστό με ρύζι και ολοκληρώνουμε το πιάτο με ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε το φαγητό!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις