Οι λουκουμάδες είναι χαραγμένοι στο μυαλό όλων μας με γλυκιά γεύση, πασπαλισμένοι με μπόλικη ζάχαρη. Είτε γεμιστοί με διάφορες γλυκιές κρέμες, είτε σκέτοι αποτελούν αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Τι θα λέγατε όμως για μια αλμυρή συνταγή με λουκάνικο; 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους λουκουμάδες και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

120ml νερό

2κ.σ. ελαιόλαδο 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1/2κ.γ. ζάχαρη

1κ.γ. αλάτι 

3-4 φέτες τυρί τοστ 

1 μεγάλο λουκάνικο 

Σπορέλαιο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό μαζί με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά. 

Σε ένα άλλο βαθυ και μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και αφού κάνουμε μια λακκούβα στη μέση προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και το νερό με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη. 

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τυρί του τοστ σε μικρά τετραγωνάκια.

Αφού περάσει μια ώρα, παίρνουμε με το χέρι μας μικρή ποσότητα ζύμης, την ανοίγουμε στο χέρι μας και μέσα τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί, από πάνω το λουκάνικο, από πάνω ξανά ένα κομμάτι τυρί και κλείνουμε προσεκτικά.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ για τα Τέμπη –Καταχωρούνται και οι γνώμες της μειοψηφίας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις