Συνταγές: Για όσους είναι επιρρεπείς στους γλυκούς “πειρασμούς” και τους αρέσει να συνοδεύουν το γάλα, τον καφέ ή γενικά το ρόφημα τους με κάποια λιχουδιά, έχουμε την τέλεια και εύκολη συνταγή για λαχταριστό κέικ με μέλι, φιστίκια Αιγίνης και γλάσο ζάχαρης που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας γρήγορα με τρία μόνο υλικά!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε το κέικ με γλάσο, μέλι και φιστίκια Αιγίνης

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά

Για το κεικ

80 ml. ελαιόλαδο
140 γρ. ζάχαρη ή μαύρη ζάχαρη
150 γρ. μέλι θυμαρίσιο
50 ml. νερό
2 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. φιστίκια Αιγίνης
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking power
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο

100 γρ. άχνη
20 ml. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180ο βαθμούς για να τον έχουμε έτοιμο για το ψήσιμο.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε το μέλι και το νερό για 2-3 λεπτά σε μια μικρή κατσαρόλα και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ το αλεύρι, τα φιστίκια, ψιλοκομμένα, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά τη ζάχαρη με τα αυγά, ρίχνουμε μετά το λάδι, το μέλι, την κανέλα και το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

Μόλις έχουμε έτοιμη τη ζύμη, λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή μια φόρμα για κέικ αν έχουμε.

Μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα.

Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το λάδι και το λεμόνι και προσέχουμε να είναι αρκετά πηχτό. Αν βγει παραπάνω πηχτό από όσο θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού.

Μόλις είναι έτοιμο, το απλώνουμε πάνω από το κέικ και το αφήνουμε λίγη ώρα για να πήξει και να σταθεροποιηθεί. Έπειτα είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια σε όλη την επιφάνεια του.

Ειδήσεις σήμερα:

Με δάκρυα στα μάτια ο Γιώργος Ψυχογιός αποκαλύπτει – “Με κακοποιούσε ο μέντορας μου” (vid)

Το νομικό πλαίσιο χρήσης των social media από εργαζόμενους

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου – Η έκκληση της καταγγέλλουσας και το νέο βίντεο (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις