Το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο στην κοινή γνώμη αλλά και στον πολιτικό κόσμο και για το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε την αύξηση του χρόνου παραμονής στις φυλακές για τους δράστες.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως η προηγούμενη κυβέρνηση με μια αδικαιολόγητη σπουδή μία μέρα πριν κλείσει το ελληνικό κοινοβούλιο για να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές, “υπερψήφισε έναν νέο ποινικό κώδικα σημεία του οποίου τυγχάνουν πολύ έντονης κριτικής και πολλών επιφυλάξεων από εκεί και πέρα”.

Πάντως, πρόθεση της Επιτροπής είναι μαζί με το σύνολο των αλλαγών από την νομοθετημένη έκτιση της ποινής για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της υπό όρον απόλυσης από τα 2/5 στα 4/5

Η κυβερνητική βούληση, του διπλασιασμού ουσιαστικά του χρόνου έκτισης της ποινής για κάποια αδικήματα έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι πολλοί κατάδικοι για τέτοια αδικήματα αποφυλακίζονται σύντομα και αμέσως μετά επαναλαμβάνουν τα ίδια αδικήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στον ΑΝΤ1 πρέπει για τους λεγόμενους σκληρούς εγκληματίες η απόλυσή τους από τις φυλακές να είναι πολύ δύσκολη.

Νομικοί παντως θεωρούν πως το σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν νοσεί στο ύψος των ποινών, αλλά ακριβώς εκεί, δηλαδή στην πραγματική έκτιση της ποινής.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις