Γράφει λοιπόν ο Θουκυδίδης ότι μια μεγάλη δύναμη υποχρεούται να αναμετρηθεί έγκαιρα με μια ανερχόμενη δύναμη πριν η τελευταία προλάβει να μεγαλώσει τόσο ώστε να γίνει ακατανίκητη ή να είναι δύσκολο να νικηθεί. Μετά τις εκλογές του 2023 κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν την πολιτική κυριαρχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο Μαξίμου, δεν μπορούν να «διαβάσουν» την ιστορία, από την ώρα μάλιστα που την έχουν ξαναζήσει με την περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ του 2015.

Τότε που οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της εποχής (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) υποτίμησαν τον τότε «μικρό» Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολιτική συγκυρία της εποχής βρέθηκε από το όριακό 3% να γίνει μέσα σε λίγους μήνες το πρώτο κόμμα και κυβέρνηση της χώρας.

Η ΝΔ αυτή τη φορά είναι πιο …υποψιασμένη πλέον καθώς η εποχή της αθωότητας για τα κόμματα έχει τελειώσει.

Δεν ξέρω εάν κάποιος στο Μαξίμου ή στην Πειραιώς διαβάζει σήμερα τον Θουκιδίδη, αλλά η απόφασή τους να «χτυπήσουν» τον Κασσελάκη πριν γίνει απειλητική δύναμη που θα απειλήσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια τακτική κίνηση. Καθώς έλεγε ένας ακόμη προγονός μας και δάσκαλος της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Τώρα εάν τα καταφέρει η ΝΔ να περιορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογική του επιρροή, θα φανεί στην κάλπη. Η για να είμαι ακριβής στην πρώτη κάλπη με αντίπαλο τον Κασσελάκη. Αυτή των ευρωεκλογών. Αυτά και καλή Σαρακοστή.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις