Η πρόσφατη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, είχε την εικόνα που έχουμε συνηθίσει σε ότι αφορά τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε θεσμικά. Ανέδειξε τις χρόνιες παθογένειες, περιέγραψε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, διατύπωσε τις προτάσεις του για να θωρακιστεί η ΕΥΠ και ανέδειξε την υποκρισία του κ. Τσίπρα.

Οι τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα ήταν στο γνωστό μοτίβο. Ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ανάμιξη των επιθυμιών του με τα πραγματικά γεγονότα, εξαγωγή αστήρικτων συμπερασμάτων και διατύπωση ψευδών κατηγοριών.

Είναι χαρακτηριστικό τα όσα ψευδώς ανέφερε για τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Ανέφερε τρεις φορές πως ο Υπουργός είπε ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μόλις ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε το λόγο και απάντησε, ο κ. Τσίπρας τα μάζεψε άρον-άρον κι έκανε άλλη μια κωλοτούμπα.

Φυσικά, μεταξύ άλλων, επανέλαβε τους αόριστους ισχυρισμούς του περί διαπλοκής της κυβέρνησης με “συμφέροντα”, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να του “υπενθυμίσει” την αλλαγή του ποινικού κώδικα, πριν τις εκλογές του 2019, που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε η δωροδοκία να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ο κ. Μητσοτάκης του “υπενθύμισε” επίσης, ότι ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής χαρακτήρισε δόλια τη διάταξη αυτή και ανέφερε πως υπήρξε σκοπιμότητα ώστε κάποιες δίκες να αρχειοθετηθούν προεκλογικά! Τέτοιο ξεμπρόστιασμα από έναν τέως Υπουργό προς τον Πρωθυπουργό που τον είχε διορίσει, δεν έχει υπάρξει ξανά!

Εκεί όμως που ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως είναι πολιτικά δειλός ήταν όταν, αφού υπονόησε ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να μην απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός τον κάλεσε να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας! Φυσικά ο κ. Τσίπρας, για δεύτερη φορά στη συνεδρίαση, ανέκρουσε πρύμναν και δεν τόλμησε να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο κ. Μητσοτάκης. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως είναι πολιτικά ανεπαρκής που απλώς ρητορεύει για να δημιουργεί εντυπώεις. Αν πάντως άλλαξε γνώμη από την Παρασκευή, ιδού η Ρόδος κ. Τσίπρα!

*Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο ρεύμα “καίνε” οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας – Πόσο μας κοστίζει σε ευρώ (pic&vid)

Ένας καλός ύπνος σε γλιτώνει από έμφραγμα και εγκεφαλικό

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις