Το ψάρι σε κάθε μορφή του είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φαγητά που μπορούμε να μαγειρέψουμε σπίτι μας. Ανάλογα με τον αγαπημένο μας τύπο και είδος, υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές τις οποίες μπορούμε να δοκιμάσουμε, προσαρμόζοντάς τες σύμφωνα με τα γούστα μας.

Ωστόσο, όσο νόστιμο κι αν είναι το ψάρι, πολλοί είναι εκείνοι που αποφεύγουν να το καθαρίσουν και να το μαγειρέψουν στο σπίτι τους, λόγω του ότι η χαρακτηριστική του μυρωδιά δεν φεύγει καθόλου εύκολα τόσο από τα χέρια όσο και από τον χώρο του σπιτιού γενικότερα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να απαλλαγούμε εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά πώς φεύγει η μυρωδιά του ψαριού από το σπίτι και τα χέρια:

Αρχικά όσον αφορά τον χώρο του σπιτιού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε τις πόρτες, ώστε η μυρωδιά από το φαγητό μας να μην διαχέεται στα υπόλοιπα δωμάτια, αλλά να περιοριστεί εκεί.

Αφού τελειώσουμε το μαγείρεμά μας μπορούμε να κόψουμε μερικά λεμόνι και να τα βράσουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή ώρα. Αφότου ολοκληρωθεί το βράσιμο, είναι σίγουρο ότι κατά 80% θα έχει φύγει η μυρωδιά από το ψάρι.

Επίσης κάτι που πολλοί άνθρωποι αμελούν να κάνουν, είναι το να πετούν άμεσα τα κομμάτια του ψαριού που δεν έχουν χρησιμοποιήσει και να τα αφήνουν για μέρες στα σκουπίδια. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μην φεύγει με τίποτα η μυρωδιά από τον χώρο. Έτσι, καλό θα ήταν να πετάμε αμέσως τα σκουπίδια μας.

Όσον αφορά τα χέρια μας, αρχικά ένα εύκολο κι αποτελεσματικό tip είναι πριν το ακουμπήσουμε να τρίβουμε τα χέρια μας με χοντρό αλάτι.

Επίσης, αρκεί να ρίξουμε λίγο ξύδι ή λεμόνι και να τρίψουμε για λίγα δευτερόλεπτα τα χέρια μας κι έπειτα να ξεπλύνουμε με άφθονο νερό.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με 30άρια -Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια -Έγινε αισθητός και στην Αττική

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις