Η Clare Smyth είναι μια μάγειρας εγνωσμένης αξίας και με διεθνές κύρος, που ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με την κουζίνα.
Έφυγε από τη Βόρεια Ιρλανδία όταν ήταν 16 χρονών και άρχισε να δουλεύει σε διάσημα εστιατόρια, όπως το “Le Loouis XV” στο Μόντε Κάρλο. Η Smyth συνηθίζει να χρησιμοποιεί πρώτες ύλες που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από ντόπιους αγρότες και στο δικό της εστιατόριο στο Λονδίνο όλα είναι βρετανικά, από τα πιάτα μέχρι τα ασημικά.
Το εστιατόριό της ονομάζεται “Core” και το φαγητό είναι και αυτό βρετανικής κουζίνας, φτιαγμένο με πολύ μεράκι, δημιουργία και φαντασία που προέρχεται από τα παιδικά της χρόνια.
Η Claire Smyth, αν και είχε ταπεινή καταγωγή, με αρκετή επιμονή και πίστη στο στόχο, κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα σεφ στη Βρετανία που βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin και ήταν head chef σε εστιατόριο (συγκεκριμένα το Restaurant Gordom Ramdsay), στο οποίο έγινε και συνιδιοκτήτρια.
Η Clare Smyth βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες γυναίκες σεφ που έχουν πάρει τρία αστέρια Michelin όπως η Ana Ros, η Dominique Crenn, η Anne-Sophie Pic και η Elena Arzak. Η σεφ έχει πάρει το βραβείο των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο για το “Core” ενώ ήταν η καλύτερη σεφ για το έτος 2018.
Ζει στο Wandsworth και είναι παντρεμένη με τον Grant, ενώ άνοιξε και το εστιατόριο “Oncore” στην Αυστραλία.
Η διάσημη σεφ βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες του τελικού του MasterChef που θα γίνει την Τετάρτη στις 23:30 (Star) και είναι σίγουρο πως με την εμπειρία και τις γνώσεις της θα ανεβάσει το επίπεδο του φετινού διαγωνισμού.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"