“Κατέστρεψε τη ζωή” της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η αυτοκτονία του γιου της Benjamin Keough, όπως αναφέρει σε ένα μακροσκελές κείμενό της για το “People“, και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το πώς ο θάνατος το παιδιού της επηρέασε την καθημερινότητά της, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πένθος.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Benjamin Keough αυτοπυροβολήθηκε μέσα στην οικογενειακή τους έπαυλη τον Ιούλιο του 2020, έπειτα από έναν καυγά με την κοπέλα του.
Η έκθεση αυτοψίας του – τότε – 27χρονου, έδειξε ότι είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ και είχε κάνει χρήση κοκαΐνης.
Έξι μήνες πριν από το μοιραίο συμβάν, είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει ξανά, με αποτέλεσμα να μείνει τρεις εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης.
Συνολικά, είχε προσπαθήσει να κάνει αποτοξίνωση τρεις φορές, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε καμία από αυτές τις προσπάθειες.
Η ανάρτηση της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
Το μοναχοπαίδι του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, στο κείμενο που περιέγραψε τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή της ο ξαφνικός θάνατος του γιου της, εξομολογήθηκε πώς οι φίλοι της την “έκαναν πέρα”, με τη δικαιολογία ότι περίμεναν “να επιστρέψει στην κανονική της ζωή”.
Ξεκίνησε λέγοντας:
“Σήμερα (31/8) είναι η “Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πένθος” και, δεδομένου ότι ζω στην τρομακτική πραγματικότητα των συνεπειών από τον θάνατο του γιου μου πριν από δύο χρόνια, σκέφτηκα να μοιραστώ μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πένθος για όποιον ενδιαφέρεται.
Αν όχι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, αλλά ίσως για να βοηθήσετε κάποιον άλλον που πενθεί”,
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πώς για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν μπορείς να μιλάς “άνετα” και ότι το αντιμετωπίζει κανείς με δυσκολία.
“Μοιράζομαι τις σκέψεις μου με την ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Η θλίψη δε σταματά ή δε φεύγει με καμία έννοια, ένα χρόνο ή χρόνια μετά την απώλεια.
Το πένθος είναι κάτι που θα πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας για το υπόλοιπο της ζωής σας, παρά το τι θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι ή ο πολιτισμός μας. Δεν το “ξεπερνάτε“, δεν “προχωράτε“, τελεία και παύλα””.
Αναφερόμενη στη γενική έννοια του πένθους, το χαρακτήρισε “απίστευτα μοναχικό”, καθώς ο κοινωνικός περίγυρος εκείνου που βιώνει την απώλεια, τον υποστηρίζει “στην έξαψη της στιγμής“, και στη συνέχεια επιστρέφει ο καθένας στη ζωή του και “περιμένουν από εσάς να κάνετε το ίδιο“.
“Αν είστε απίστευτα τυχεροί, λιγότεροι από μια χούφτα θα παραμείνουν σε επαφή μαζί σας μετά τον πρώτο μήνα περίπου. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τους περισσότερους.
Έτσι, αν γνωρίζετε κάποιον που έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει, παρακαλούμε τηλεφωνήστε του για να δείτε πώς τα πάει. Πηγαίνετε να τους επισκεφθείτε, θα το εκτιμήσουν πραγματικά πολύ, περισσότερο από όσο νομίζετε…”
“Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν απομακρύνει τον πόνο, αλλά η εύρεση υποστήριξης μπορεί μερικές φορές να σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο μόνος”.
H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, αφού δήλωσε ότι “κατηγορεί τον εαυτό της” για ό,τι συνέβη, ανέφερε στη συνέχεια ότι κλήθηκε από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών να βιώσει την απώλεια και τη θλίψη, όταν πέθανε ο πατέρας της, Έλβις Πρίσλεϊ. Ανέφερε ότι ο Benjamin είχε “τρελή” ομοιότητα με τον μπαμπά της.
“Έμοιαζε τόσο πολύ με τον παππού του σε τόσα πολλά επίπεδα που πραγματικά με τρόμαζε“
Η ζωή μετά τον θάνατο αγαπημένων προσώπων συνεχίζεται αναγκαστικά, όμως διευκολύνεται όταν υπάρχει κάποιο κίνητρο.
“Είναι μια πραγματική επιλογή να συνεχίσω, μια επιλογή που πρέπει να κάνω κάθε μέρα και η οποία είναι τουλάχιστον μια συνεχής πρόκληση… Αλλά συνεχίζω για τα κορίτσια μου.
Συνεχίζω επειδή ο γιος μου κατέστησε σαφές στις τελευταίες του στιγμές ότι η φροντίδα των μικρών αδελφών του και η φροντίδα τους ήταν στην πρώτη γραμμή των ανησυχιών και του μυαλού του. Τις λάτρευε”.
“Η ζωή η δική μου και των τριών θυγατέρων μου όπως την ξέραμε πυροδοτήθηκε και καταστράφηκε εντελώς από τον θάνατό του. Ζούμε με αυτό κάθε μέρα“.
Βουτιά σε πηγάδι για 4χρονη στην Κέρκυρα – Προσπάθησε να τη σώσει η γιαγιά της
Τα 10 facts από την ιστορία του Ευρωμπάσκετ που δε θυμόσουν ή δεν ήξερες
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"