Με προβλήματα λειτούργησε σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το Πανεπιστήμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι φοιτητές κατά την προσέλευσή τους στις δύο εισόδους του πανεπιστημίου έπρεπε να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, ή και του αρνητικού rapid test, στους ελεγκτές που τα τσέκαραν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές με δεκάδες φοιτητές.
Εκτός από τις ουρές όμως στο ΠΑΜΑΚ επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς αρκετοί φοιτητές έμειναν εκτός του λόγω έλλειψης αιθουσών και έπρεπε να γυρίσουν σπίτι και να αρκεστούν στην παρακολούθηση των παραδόσεων μέσω τηλεκπαίδευσης.
Μάλιστα την κατάσταση επιβεβαίωσε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Στυλιανός Κατρανίδης, μιλώντας στο GRTimes και σημείωσε πως “αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών“.
Γίνονται μαθήματα στην αίθουσα… μπάσκετ και το εστιατόριο!
“Δεχόμαστε δύο χρονιές φοιτητών: τους περυσινούς πρωτοετείς, αλλά και τους φετινούς“, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κατρανίδης και προσέθεσε ότι οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου αποφεύγουν να κρατήσουν όρθιους φοιτητές στις αίθουσες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Μάλιστα ανέφερε πως μαθήματα γίνονται και στο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο έχει εξοπλιστεί και διαμορφωθεί ανάλογα, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, αλλά και του εστιατορίου των καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ήδη γεμάτες αίθουσες. “Οι συνάδελφοί μου θα έχουν λιγότερο χώρο αν θέλουν να φάνε, αλλά αυτό γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του πανεπιστημίου“, σημείωσε χαρακτηριστικά.
“Αναμέναμε ότι φέτος θα έχουμε προβλήματα συνωστισμού και αυξημένη επισκεψιμότητα, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ήμασταν κλειστά και ο κάθε άνθρωπος θέλει να έρθει στο πανεπιστήμιό του και να κάνει δια ζώσης μαθήματα, είναι μεγάλη η διάθεση των φοιτητών“, είπε ακόμη ο κ. Καστανίδης και προσέθεσε, “εμείς, είμαστε εδώ για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε έτσι ώστε οι έλεγχοι στον προαύλιο χώρο να γίνονται πιο τακτικά, αλλά και να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα“.
Όπως γνωστοποίησε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε προέδρους και υπηρεσίες, προκειμένου, “να δούμε και να βελτιώσουμε ό,τι μπορούμε“.
Τέλος ο κ. Κατρανίδης ανέφερε με νόημα, “οι αριθμοί των φοιτητών αυξάνονται, ενώ οι υποδομές παραμένουν ίδιες“.
Φωτογραφία: Thestival.gr
Στους Καρντ, Άνγκριστ και Ίμπενς το Νόμπελ Οικονομίας
Ο Αντώνης Κανάκης και οι Ράδιο Αρβύλα επιστρέφουν στον ANT1
Πότε θα σταθεροποιηθεί το “ράλι” ανατιμήσεων στα βασικά προϊόντα (vid)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"