Σε μια εξαιρετική δημιουργία προχώρησαν φοιτητές και καθηγητές από το τμήμα χημείας του ΑΠΘ που συγκέντρωσε τα βλέμματα.

Συγκεκριμένα δημιούργησαν διαστημική φριτέζα που τηγανίζει πατάτες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. «Δεν είμαστε ειδικοί στην πατάτα άλλα είμαστε ειδικοί σε πειράματα έλλειψης βαρύτητας….επειδή δεν υπάρχει βαρύτητά δεν υπάρχει και άνωση, επομένως οι φυσαλίδες γύρω από την πατάτα κατά το τηγάνισμα δεν μπορούν να αποκολληθούν, με αποτέλεσμα η πατάτα να εγκλωβίζεται σε μια φυσαλίδα και να σταματάει η επαφή με το λάδι και σταματάει το τηγάνισμα» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας Θοδωρής Καραπάντσιος.

Η ομάδα δυναμικής πολυφασικών συστημάτων του εργαστηρίου χημικής και περιβαλλοντικής τεχνολογίας, του τμήματος χημείας, του ΑΠΘ, ξεπέρασε τα προβλήματα και από τη θεωρία πέρασε στην πράξη.

Μάλιστα ο ευρωπαϊκός οργανισμός διαστήματος στην ανασκόπηση του για το 2023, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριέλαβε και βίντεο τηγανίσματος πατάτας στο διάστημα παρουσιάζοντας τα πειράματα που έκανε η ομάδα του ΑΠΘ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιαπωνία: Στις φλόγες επιβατικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Τόκιο – Στιγμές τρόμου για 367 επιβάτες – Βίντεο σοκ

Συναγερμός στο Ιράκ: Καταρρίφθηκε οπλισμένο drone πάνω από αεροδρόμιο που σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις