Τέμπη: Τι εντοπίστηκε στη δεύτερη μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Συνεχίζονται οι έρευνες στο Κουλούρι

Έρευνες στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Κουλούρι, όπου φυλάσσονται βαγόνια και συντρίμμια των τρένων της τραγωδίας στα Τέμπη, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
Όπως μετέδωσε το Mega, οι άνδρες της ΔΑΕΕ κατά τον έλεγχο που έκαναν εντόπισαν μεταλλικό τμήμα του κόκπιτ της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν συνολικά τέσσερα τμήματα του κόκπιτ, δηλαδή του πιλοτηρίου της πίσω πλευράς της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Το ένα εξ αυτών είναι μία οροφή με προβολέα του κόκπιτ, για το οποίο γίνεται αναφορά στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ότι το είχε εντοπίσει ήδη στο Κουλούρι.
Επίσης, έχουν εντοπιστεί ακόμη τρία τμήματα, τα οποία είναι η πρόσοψη της μηχανής και κάποια κομμάτια από το εσωτερικό της, τα οποία θα ελεγχθούν, προκειμένου να βρεθούν τυχόν ίχνη φωτιάς – καύσης των συγκεκριμένων μηχανών, αλλά και να διαπιστωθεί αν ανήκουν πράγματι στο μεταλλικό τμήμα της υπόλοιπης μηχανής.
Ο Alpha δημοσιοποίησε εικόνες από τα κομμάτια του τρένου, τα οποία, εντός της εβδομάδας, θα εξεταστούν, με την ελπίδα να δώσουν κάποιες απαντήσεις.
Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναμένεται να επιστρέψουν στο Κουλούρι την Τετάρτη (12/3) και την Πέμπτη (14/3), αφού μεταλλουργοί και χημικοί μηχανικοί κάνουν έρευνες, μήπως βρεθούν ίχνη καύσης ή οτιδήποτε άλλο.
Στη συνέχεια, θα αρχίσει η εξέταση και της επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκειμένου να δοθεί μία συνολική εξήγηση στο ζήτημα της φονικής έκρηξης.
Την ίδια ώρα, μία φωτογραφία – ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του MEGA, από τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων.
Στη φωτογραφία φαίνονται εργάτες να κόβουν με οξυγόνο τμήμα της πλατφόρμας της εμπορικής αμαξοστοιχίας έτσι ώστε αυτή να στοιβαχτεί κομμάτι – κομμάτι σε φορτηγό και να μεταφερθεί στο Κουλούρι, ενώ διακρίνονται δύο μπουκάλες οξυγόνου και δύο εργάτες να επιχειρούν στα συντρίμμια.
Όπως τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης, οι κινήσεις αυτές συνιστούν αλλοίωση στοιχείων.
«Πριν κοπεί θα έπρεπε κάποιος να είχε βγάλει φωτογραφίες. Έχουμε όλο το υλικό και φωτογραφίες δεν υπάρχουν. Από το σημείο που είναι κομμένο θα μπορούσε κάποιος να πάρει χημικά δείγματα. Δεν έγινε σωστή έρευνα και καταγραφή. Αν ψάχνουμε στοιχεία δύο χρόνια μετά, αλίμονο το τι ψάχνουμε να βρούμε. Το κομμάτι από το κοκ πιτ είχε βρεθεί αλλά δεν είχε καταγραφεί».
Μαρτυρία για το θανατηφόρο τροχαίο στη Βάρη: “Έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν φορούσαν ζώνη”
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις