Κρήτη: Πάνω από 4.000 έλεγχοι της Tροχαίας και 1.389 παραβάσεις σε τρεις ημέρες – 82 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Εκατοντάδες παραβάσεις σε βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας

Κρήτη: Πάνω από 4.000 έλεγχοι της Tροχαίας και 1.389 παραβάσεις σε τρεις ημέρες – 82 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνεχίζονται οι εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια της Κρήτης, συγκεκριμένα, το τελευταίο τριήμερο διενεργήθηκαν 4.323 έλεγχοι σε οχήματα όπου και βεβαιώθηκαν 1.389 παραβάσεις.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους ελέγχους που αφορούν οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και στη μη χρήση προστατευτικού κράνους από δικυκλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τριήμερο από 11 έως και 13 Ιουλίου, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων από τα Τμήματα Τροχαίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου καθώς και του Τμήματος και Σταθμών Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 82 παραβάσεις μέθης, εκ των οποίων συνελήφθησαν 10 άτομα για μέθη με ποσοστό άνω των 0,60 mgr/lt.

Επίσης βεβαιώθηκαν παραβάσεις για: Υπερβολική Ταχύτητα 68/Μη χρήση προστατευτικού κράνους 39/Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 40/Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης 26/ Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 82/ Χρήση κινητού τηλεφώνου 14/ Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 29/ Αντικανονικό προσπέρασμα 16/ Αντικανονικοί ελιγμοί 41/ Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 8/ Παραβάσεις ΚΤΕΟ 10/ Στάση και στάθμευση σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ 5 και λοιπές παραβάσεις 1.011.

Από την αστυνομική διεύθυνση Κρήτης επισημαίνεται πως «η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» που εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια το οποίο αποσκοπεί στην απόκτηση ασφαλούς κυκλοφοριακής παιδείας, θα συνεχιστεί με τα στελέχη της τροχαίας να θυμίζουν στους οδηγούς ότι «το κράνος σώζει ζωές. Είναι η βασική -και συχνά η μοναδική- ασπίδα προστασίας σε περίπτωση πτώσης ή σύγκρουσης. Όχι μόνο για τον οδηγό. Ο συνεπιβάτης διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ