Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, νικημένος από τον καρκίνο. Ο σπουδαίος Ολυμπιονίκης που είχε κατακτήσει δύο φορές αργυρό μετάλλιο στο τάε κβον ντο, ενώ είχε και μεγάλες διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς και φυσικά Πανελλήνιους αγώνες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο εξαιρετικά διακεκριμένος αθλητής πάλεψε επί δυο χρόνια με μια εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook με συγκινητικό κείμενο που είχε γράψει ο ίδιος.
Μια ζωή γεμάτη διακρίσεις
Ο δύο φόρες αργυρός ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μια τεράστια πορεία στον χώρο του αθλητισμού.
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ. Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης. Ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη και είχαν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.
Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.
Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.
Οι σημαντικότερες διακρίσεις του:
- 2010 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 3ος Χάλκινο μετάλλιο
- 2009 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα – 5ος
- 2008 – Ολυμπιακοί Αγώνες – 2ος Αργυρό μετάλλιο
- 2008 – Ευρωπαϊκό πρωταθλημα – 1ος Χρυσό μετάλλιο
- 2004 – Ολυμπιακοί Αγώνες – 2ος Αργυρό μετάλλιο
- 2004 – Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα – 1ος Χρυσό μετάλλιο
- 1998 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας- 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)
- 1998 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – 5ος
- 1997 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – 1ος (Χρυσό μετάλλιο)
- 1997 – Μεσογειακοί Αγώνες – 2ος (Αργυρό μετάλλιο)
- 1996 – Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – 1ος Χρυσό μετάλλιο
- 1996 – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – 1ος Χρυσό μετάλλιο
“Σε αγαπώ πολύ, πιο πολύ κανείς”
Ο σπουδαίος Ολυμπιονίκες μοιραζόταν κατά καιρούς στα social media στιγμές ευτυχίας με την οικογένεια του. Με τη σύζυγό του που είχε δηλώσει ότι λατρεύει αλλά και τα μικρά του παιδάκια.
Ανάμεσα σε άλλα, είχε τονίσει σε ανάρτηση του στα social media, λίγο πριν πεθάνει ότι “Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου“.
Φωτιές σε βιοτεχνία και διαμέρισμα τη νύχτα σε Ταύρο και Πατήσια
Η Μία Φάροου ξανά στις οθόνες μας – Επιστρέφει με θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα (pic)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"