Η αποστολή sms εδώ και πολλούς μήνες έχει γίνει συνήθεια της καθημερινής μας ζωής. Στέλνουμε sms για να ψωνίσουμε, να πάμε βόλτα το κατοικίδιο, να επισκεφτούμε ένα γιατρό, να αθληθούμε. Ούτε που μπορούμε να μετρήσουμε πόσα sms στείλαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Κάνοντας έναν απολογισμό, ψύχραιμα, μπορούμε να πούμε ότι η αποστολή μηνυμάτων έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. Κυρίως όταν οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν αυστηροί και τα πρόστιμα έπεφταν “βροχή”. Τα 300 ευρώ, κανείς δεν τα έχει για πέταμα. 

Οδεύοντας προς το τέλος της καραντίνας, ταυτόχρονα οδεύουμε και προς την κατάργηση των sms. Κάποιοι πίστευαν ότι το μέτρο θα καταργούνταν ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και την άρση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων – δεν επαληθεύτηκαν

Το sms θα παραμείνει ως τις 15 του μηνός, οπότε θα επιτραπούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Ως τότε, θα ισχύει για τις μετακινήσεις μας. Ακόμα και για καφέ, θα χρειάζεται να στείλουμε τον κωδικό 6 στο γνωστό μας 13033. 

Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο δείχνει να έχει ατονήσει και ορισμένοι να ξεχνούν την υποχρέωση να στείλουν το απαραίτητο μήνυμα για τις μετακινήσεις τους. 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αποστολή sms παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς πισωγυρίσματα. 

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το sms θα μπορούσε να καταργηθεί και άλλοι ότι θα πρέπει να διατηρηθεί για ορισμένες περιπτώσεις. 

Αυτό είναι και το ερώτημα του νέου debate: Πρέπει το sms να καταργηθεί άμεσα ή να διατηρηθεί για ορισμένες περιπτώσεις; 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις