Η ταραμοσαλάτα αποτελεί ένα από τα πιο κλασσικά και γνωστά ορεκτικά σε ένα τραπέζι με θαλασσινά όπως καλαμαράκια, ψάρια κι άλλα. Είναι είτε σε ροζ είτε σε λευκό χρώμα, ενώ οι περισσότερες ταβέρνες την έχουν στο μενού τους. Όσον αφορά την παρασκευή της συνήθως γίνεται είτε με πατάτα είτε με ψωμί κι εμείς στο DEBATER θα σας δείξουμε μία πολύ νόστιμη κι εύκολη συνταγή με πατάτα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την ταραμοσαλάτα και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
150γρ. λευκός ταραμάς
5 μέτριες πατάτες
1 μεσαίο κρεμμύδι
χυμό από 1,5 – 2 λεμόνια
125ml ελαιόλαδο
125ml ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες μας για περίπου 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι, τον ταραμά και τον χυμό λεμονιού.
Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες σιγά – σιγά, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Ενδέχεται να χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο σε περίπτωση που σφίξει πολύ.
Η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Υποχωρεί από σήμερα η αφρικανική σκόνη -Επιμένει η ζέστη, πού θα έχουμε 35άρια
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"