Ρύζι: Μπορεί το μαγείρεμα του να είναι κατά βάθος μία πολύ απλή διαδικασία, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να πάει κάτι λάθος. Σίγουρα κάποια στιγμή θα σας έχει βγει κολλώδες, λασπωμένο ή σκληρό.

Διαβάστε παρακάτω τα λάθη που κάνουμε και λασπώνει το ρύζι.

Ξέπλυμα ρυζιού

Πολλές φορές το ρύζι μερικές φορές μπαίνει στην κατσαρόλα χωρίς προηγουμένως να έχει πλυθεί.

Ωστόσο, το ξέπλυμα είναι απαραίτητο για να απομακρυνθούν οι πέτρες, οι κόκκοι και τα συντηρητικά που έμειναν πίσω κατά την επεξεργασία.

Όταν το ρύζι μαγειρεύεται χωρίς πλύσιμο, στην επιφάνεια του ρυζιού τείνει να σχηματιστεί μια μεμβράνη, η οποία σχηματίζεται όταν η περίσσεια αμύλου διαλύεται στο νερό και εξατμίζεται.

Επομένως, για να μαγειρέψετε σωστά την συνταγή σας, ξεπλύνετε το καλά με κρύο νερό μέχρι το νερό να είναι διαυγές και να μην είναι πλέον θολό και στραγγίξτε το σε ένα σουρωτήρι.

Σωστή αναλογία του νερού

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε συχνά στο μαγείρεμα, είναι το νερό που βάζουμε στην κατσαρόλα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν υπάρχει πολύ νερό, μπορούν απλά να το βράσουν, ενώ αν δεν υπάρχει αρκετό νερό, μπορούν απλά να προσθέσουν περισσότερο.

Ωστόσο, αν η αναλογία νερού και ρυζιού είναι λανθασμένη, τότε δε θα μαγειρευτεί στη σωστή σύσταση.

Για να ελέγξετε αν η αναλογία νερού είναι σωστή, το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξτε τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος, καθώς κάθε τύπος ρυζιού χρειάζεται διαφορετική ποσότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγοί 15 τρακτέρ επιθυμούν να παραμείνουν στην Ομόνοια – Κατευθύνονται τελικά προς Σύνταγμα

Ελένη Χατζίδου – Ετεοκλής Παύλου: Επισκέφτηκαν την κόρη τους στο νοσοκομείο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις