Φτιάξτε τα σαββατοκύριακα στο σπίτι την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για νόστιμο brunch με 3 μόνο υλικά. Αυγά με αβοκάντο και φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με βουτυράκι!
Διαβάστε παρακάτω όσα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το homemade brunch και όλα τα μυστικά για να σας πετύχουν τα αυγά ποσέ!
Υλικά
2 φέτες πολύσπορο ψωμί
1 μαλακό και ώριμο αβοκάντο
2 αυγά
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε το ψωμί και στη συνέχεια αλείφουμε τις φέτες με βούτυρο.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε την ψίχα και την λιώνουμε με το πιρούνι.
Ρίχνουμε στο λιωμένο αβοκάντο αλάτι και πιπέρι, το ανακατεύουμε και το αλείφουμε στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Αυγά ποσέ
Βουτάμε τα αυγά σε βραστό νερό με το κέλυφος τους για 10 δευτερόλεπτα πριν τα σπάσουμε για να σφίξει λίγο παραπάνω το ασπράδι και να κρατηθεί ο κρόκος.
Έπειτα τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι περιμετρικά διάφανη μεμβράνη, τη λαδώνουμε λίγο και σπάμε μέσα το κάθε αυγό. Διπλώνουμε τις άκρες και κλείνουμε καλά τη μεμβράνη. Έπειτα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό το φλιτζάνι και αφήνουμε το αυγό να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
Μόλις βράσει το ανοίγουμε και το τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με αβοκάντο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"