Το σουφλέ αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά, αφού ο συνδυασμός τυριών μαζί με την κρέμα γάλακτος είναι πραγματικά μοναδικός. Εμείς στο DEBATER θέλοντας λίγο να διαφοροποιηθούμε και να βρούμε μια συνταγή που να έχει αλλά υλικά, το δοκιμάσαμε μαζί με κολοκύθι και η αλήθεια είναι ότι η γεύση του είναι υπέροχη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σουφλέ και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό τριμμένο κολοκυθάκι

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

180γρ. βούτυρο

150γρ. μοτσαρέλα

100γρ. κίτρινα τυριά

220γρ. φέτα 

5 μεσαία αβγά

20κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

3κ.σ. μπέικιν πάουντερ

5κ.σ. αλεύρι

250ml κρέμα γάλακτος πλήρης

1φλ. γάλα εβαπορέ

Δυόσμος

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τα 150γρ. βούτυρο και τσιγαριζουμε σε μέτρια φωτιά αρχικά το κρεμμύδι και έπειτα το κολοκυθάκι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και έπειτα το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τον δυόσμο, 10κ.σ. φρυγανιά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά μας κρατώντας 50γρ. μοτσαρέλα και 50γρ. κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.

Βουτυρωνουμε με τα υπόλοιπα γραμμάρια το ταψί μας και πασπαλίζουμε με άλλες 3κ.σ. φρυγανιά.

Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά που έχουν μείνει και την φρυγανιά. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. 

Το σουφλέ μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κω: Οι τελευταίες στιγμές της 27χρονης – Βίντεο από την μοιραία νύχτα

Ισότητα των Φύλων: Καταργήθηκε η Γενική Γραμματεία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις