Συνταγές: Συμπληρώστε το μενού της Τσικνοπέμπτης στο οποίο θα κυριαρχήσουν διαφόρων ειδών κρέατα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, με μια δροσερή και νόστιμη σαλάτα με κομμάτια από κοτόπουλο, σπανάκι, ρόκα και θρεπτικά σπόρια ροδιού.

Η συνταγή περιλαμβάνει και λαχταριστή σως από μέλι, βαλσάμικο και παρμεζάνα για επιπλέον νοστιμιά!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εύκολη εκτέλεση της:

Υλικά

Για τη σαλάτα

600 γραμμάρια σπανάκι
Λίγη ρόκα
1 φιλέτο κοτόπουλου

1 ρόδι – τα σπόρια

Για τη σως
1 κουταλιά σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας κοφτές ξίδι βαλσάμικο
4-5 κούπες σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες

Λίγο λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το ψήνουμε στο γκριλ με λάδι, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. 

Μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο πλένουμε καλά τη ρόκα και το σπανάκι, τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα μπολ για σαλάτα.

Από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια από το ψημένο κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τους σπόρους από το ρόδι.

Τέλος, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το περιχύνουμε στη σαλάτα για να πάει παντού.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις