Οι φακές είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό όσπριο με πάρα πολλά οφέλη, ωστόσο σε πολύ κόσμο δεν αρέσει ιδιαίτερα η γεύση τους. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματός τους είναι ως σούπα, ωστόσο υπάρχουν πολλά περισσότερα φαγητά που μπορούμε να κάνουμε. Το DEBATER θα σας παρουσιάσει βήμα – βήμα μία πολύ απλή και νόστιμη συνταγή που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πείσει ακόμα και τους πιο διστακτικούς.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις φακές και την συνταγή τους:

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ψιλές φακές

4κ.σ. ελαιόλαδο

1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300γρ. κριθαράκι μέτριο

3κ.σ. πελτέ ντομάτας

2κ.σ. βούτυρο

350γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη

2 φύλλα δάφνης

1 μπαχάρι

1 κύβο κοτόπουλο

250γρ. φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε καλά τις φακές και τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για περίπου 7 λεπτά.

Τις αδειάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε την φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε γρήγορα με σκοπό να ρουφήξει λάδι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τον πελτέ μας και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και περίπου 1 λίτρο νερό και περιμένουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Περιχύνουμε το μείγμα μας στο ίδιο ταψί και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν αφαιρέσουμε από το φούρνο, ανοίγουμε με προσοχή και σπάμε από πάνω 250γρ. φέτα.

Οι φακές μας είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Του έκλεψε το ηλεκτρικό πατίνι και τον απείλησε με χαρτοκόπτη

Νικόλας Ράπτης: Η πρώτη ανάρτηση από τον γάμο του στην Αντίπαρο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις