
Τα κεφτεδάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και σίγουρα αποτελούν ένα φαγητό που πολύ δύσκολα μπορούμε να το αντισταθούμε. Μπορούν να γίνουν με πολλά και διαφορετικά είδη κιμά, ωστόσο έχουμε να σας προτείνουμε την απόλυτη συνταγή για τα πιο νόστιμα κι εύκολα μοσχαρίσια κεφτεδάκια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
1 αβγό
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κύμινο
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
5 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.τ.γ μέλι
1 κ.τ.σ ξύδι
δυόσμος
κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής τρίβοντας τα κρεμμυδάκια στο μπλέντερ και τις ντομάτες σε ένα τρίφτη.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αυγό, το σκόρδο τριμμένο, το ξύδι και το λάδι.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, το δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
Έπειτα περνάμε από το μπλέντερ τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί και προσθέτουμε τα τρίμματα του μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις ανακατέψουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα για να πάρει ο κιμάς όλα τα αρώματα από τα μυρωδικά.
Βγάζουμε έπειτα από μια ώρα τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά.
Μετά το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί για να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε.
Για να φτιάξουμε τη σως γιαουρτιού απλά ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για να δέσουν μεταξύ τους.
Καλή απόλαυση!
Ακολούθησε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις