Συνταγή: Αν ανήκετε σε εκείνους που τηρούν την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και την τελευταία ημέρα, έχουμε να σας προτείνουμε ένα πεντανόστιμο και γρήγορο φαγητό, για το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου που θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το βράδυ της Ανάστασης. Πέννες με ντοματίνια, μελιτζάνα και βασιλικό λοιπόν για σήμερα!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

400 γρ. ζυμαρικά πέννες

1 μεγάλη μελιτζάνα

2 κουτ. σούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. ντοματίνια

1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

1 κουτ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο βαθμούς.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες ή κομμάτια. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Μόλις τα λαχανικά στο φούρνο μαλακώσουν αρκετά αφαιρούμε το σκόρδο από το ταψί και με ένα πιρούνι το πολτοποιούμε.

Έπειτα, το βάζουμε πίσω στο ταψί μαζί με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα σε αυτά και τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και το φαγητό είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.  

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor Spoiler – Τα “πάνω κάτω” στις ομάδες – Έρχεται νέο ανακάτεμα

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τον Τζόνι Ντεπ να διαλύει με μένος ολόκληρη κουζίνα!

Έξι ατμοσφαιρικές εκκλησίες στην Αττική για να πάτε στον Επιτάφιο και την Ανάσταση

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις