Ο πουρές είναι ένα από τα πιο κλασσικά και νόστιμα συνοδευτικά πιάτων που γενικότερα μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους. Η διαδικασία παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή και μπορεί να γίνει πολλά ήδη πατάτας μεταξύ των οποίων και οι γλυκοπατάτες που ταιριάζουν άριστα. Παρακάτω θα βρείτε βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής για τον πιο νόστιμο και εύκολο στον φούρνο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που χρειάζεται ο πουρές και την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

3 κ.σ. γάλα

1κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. γιαούρτι

Χυμό από 1 πορτοκάλι

2κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε τις πατάτες μας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στις πατάτες μας.

Με την φλούδα (καπάκια) από πορτοκάλι, σκεπάζουμε τις πατάτες μας.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφού αφαιρέσουμε από τον φούρνο τις πολτοποιούμε πολύ καλά, προσθέτουμε το γάλα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα μας.

Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ο πουρές μας είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έντονα φαινόμενα σήμερα σε αυτές τις περιοχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Δραματικές ώρες σε Βόλο και Καρδίτσα – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας (pics&vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις