Κάθε χρόνο, σε κάθε σπίτι, ετοιμάζεται η παραδοσιακή βασιλόπιτα και όλοι αναζητούμε την πιο απλή και γρήγορη συνταγή. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, καθώς μπορεί να είναι κέικ, τσουρέκι, με γλάσο ή χωρίς, και πολλές άλλες επιλογές.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
Υλικά
6 μεσαία αβγά
1 ½ κούπα βούτυρο
1 ½ κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι ξύσμα από 1/5 πορτοκάλι
Τρούφα μαύρης σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με πάνω-κάτω αέρα.
Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και τα χτυπάμε με μίξερ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα μαζί με μία συσκευασία μαύρης τρούφας (μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε ή και καθόλου).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει λίγο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και, αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Η βασιλόπιτα κέικ είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Συνελήφθη η Τζένη Χειλουδάκη – Μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
Θ. Κολυδάς για καιρό: Πρωτοχρονιά με ήλιο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"