Το παγωτό αποτελεί αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους που το Καλοκαίρι έχει την τιμητική του και κυκλοφορεί σε πάρα πολλές γεύσεις και διαφορετικά είδη. Ξυλάκι, γρανίτα είναι μερικά από αυτά και το προμηθευόμαστε είτε μέσω του εμπορίου έτοιμο συσκευασμένο είτε μέσω καταστημάτων που το παρασκευάζουν.

Ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μόνοι στο σπίτι μας, με αποτέλεσμα να γλιτώνουμε αρκετά χρήματα και να έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα. Επιλέξαμε μία συνταγή με γεύση φράουλα και μόλις 3 υλικά, η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσει.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το παγωτό και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φράουλες ώριμες

1 κρέμα γάλακτος μικρή πλήρης

1 φακελάκι φυτική σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε καλά τις φράουλες τις προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πολτός.

Αν το μπλέντερ μας είναι μεγάλο και χωράει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την σαντιγί και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Σε περίπτωση που δεν χωράνε χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα μας.

Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ και από πάνω εφαρμόζουμε μεμβράνη με σκοπό να εφάπτεται στο παγωτό.

Τις πρώτες 2 – 3 ώρες ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κρυσταλλώσει.

Το παγωτό μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς να αποφύγετε τις έξτρα χρεώσεις – Προσοχή σε πέντε “δολώματα”

Τι είναι η “Νόσος Χ”: Προετοιμασία για την επόμενη πανδημία – “Σαν να περιμένουμε μεγάλο σεισμό”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις