Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών! Για αυτό, όλοι οι pasta lovers του κόσμου ενωθείτε και ετοιμάστε ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα με μακαρόνια της αρεσκείας σας.

Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε το 1998 καθώς πήραν την πρωτοβουλία οι Ευρωπαίοι Βιομήχανοι Ζυμαρικών και θέλησαν μέσω αυτή να κάνουν γνωστό στον κόσμο πως τα μακαρόνια είναι και θρεπτικά αλλά και γευστικά.

Τα μακαρόνια βρίσκοντα στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής και είναι καλό να καταναλώνονται μια φορά την εβδομάδα. Τα συνδυάζουμε με τα πάντα όπως κρέας, ψάρι, λαχανικά και άλλα πολλά και αποτελούν ένα πλήρες γεύμα το οποίο δεν είναι τόσο παχυντικό, όσο νομίζουμε.

Πώς “ξεκίνησαν” τα ζυμαρικά

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, τα ζυμαρικά έκαναν πρώτη φορά την εμφάνιση τους στην Αρχαία Ελλάδα, όπου η λέξη “λάγανον” αναφερόταν σε μια ζύμη η οποία είναι επίπεδη και αποτελούταν από νερό και αλεύρι και κοβόταν σε λωρίδες.

Η πρώτη συνταγή για τη δημιουργία ζυμαρικών εμφανίστηκε τον 15ο αιώνα, στο βιβλίο μαγειρικής του Martino da Como.

Στην Ιταλία ξεκίνησαν να γίνονται “γνωστά” των 19ο αιώνα και από τότε άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες.

Τα είδη ζυμαρικών

Πολλά είναι τα είδη ζυμαρικών που υπάρχουν στο εμπόριο ενώ υπάρχουν αρκετά εστιατόρια τα οποία επιλέγουν να φτιάξουν τη δική τους pasta και της δίνουν όποια μορφή εκείνα επιθυμούν.

Κάποια από τα είδη είναι:

Ταλιατέλες

Σπαγγετίνι

Λιγκουίνι

Ταλιολίνι

Λαζάνια

Φετουτσίνι

Τριβελάκια

Τορτελίνια

Κοχύλια

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό των Ιταλών και μαζί με την πίστα, θεωρούνται από τα εθνικά τους φαγητά!

Ειδήσεις σήμερα:

Επιθέσεις σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών τα ξημερώματα της Δευτέρας (pics)

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού λόγω δακτυλίου

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα – Απεγκλωβίστηκαν δυο άτομα (pic)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις