Συνταγές: Τετάρτη και Παρασκευή είναι οι ημέρες που συνηθίζεται να τρώμε όσπρια και νηστίσιμα φαγητά.
Αυτό “επιβάλλει” η εκκλησιαστική μας παράδοση, ωστόσο πολλές νοικοκυρές το τηρούν γιατί τους βολεύει όταν δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν ή θέλουν να αποφύγουν το συχνό μαγείρεμα κρέατος.
Για σήμερα λοιπόν Τετάρτη σας προτείνουμε να φτιάξετε νόστιμη, εύκολη και αρωματική ρεβυθάδα στη γάστρα.
Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε ρεβυθάδα στη γάστρα
Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:
Υλικά
1 πακέτο ρεβύθια
2-3 μεγάλα ολόκληρα κρεμμύδια
1 φλυτζάνι λάδι
2 φύλλα δάφνης
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κάνουμε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ και βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για να μαλακώσουν.
Την επόμενη ημέρα ξεκινάμε το μαγείρεμα. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια γάστρα ή σε όποιο άλλο πήλινο σκεύος έχουμε.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Τσεκάρουμε όσο ψήνεται το φαγητό στο φούρνο και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Τα βγάζουμε όταν τα δούμε να έχουν χυλώσει, πριν λιώσουν.
Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη να την σερβίρουμε. Σε κάθε πιάτο προαιρετικά στάζουμε λίγο λεμόνι για επιπλέον γεύση.
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Όλγα Τουρνάκη (vid)
Το “Φεγγάρι του Σκουληκιού”! Γιατί λέγεται έτσι η Πανσέληνος του Μαρτίου;
Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Παναγία των Παρισίων – Δείτε τι ανακαλύφθηκε
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"