Συνταγή: Τα μύδια σαγανάκι είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει εάν μαγειρευτεί σωστά. Τα μύδια είναι από μόνα τους ένα πολύ νόστιμο θαλασσινό και σε συνδυασμό με τις χρωματιστές πιπεριές θα δημιουργήσουν μία γευστική πανδαισία.

Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο αυστηρούς γευσιγνώστες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

500γρ. μύδια
3 χρωματιστές πιπεριές
1κ.γ. μπούκοβο
1κ.σ. μουστάρδα
½ κούπα λευκό κρασί
150γρ. φέτα τριμμένη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές μας αφού τις έχουμε κόψει σε φέτες.

Σοτάρουμε και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε μπούκοβο και μετά μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το λευκό κρασί, προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε σε σιγοβράσουν για 5 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τριμμένη φέτα.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας και ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

“Χείμαρρος” η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου – “Ο Μάριος κινεί τα νήματα και ο Μαρτίκας ανακατεύει” (vid)

Συνταγή για την απόλυτη Jack Daniels σως

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις