Συνταγή: Αν ψάχνετε μια εναλλακτική συνταγή για την αγαπημένη μας μεσογειακή, χωριάτικη σαλάτα για να συνοδεύσετε τα καλοκαιρινά σας γεύματα ή για να την απολαύσετε το βράδυ χωρίς τύψεις με ένα ποτήρι κρασί δοκιμάστε να τη φτιάξετε με τα παρακάτω υλικά και θα ενθουσιαστείτε!

Με υλικά εύκολα που λίγο πολύ όλοι έχουμε στην κουζίνα μας ειδικά τους θερινούς μήνες η σαλάτα αυτή συνδυάζει φρούτα, λαχανικά και τυρί και χαρίζει ανάσα δροσιάς τις ζεστές ημέρες και τα καυτά βράδια!

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 μεγάλα αγγούρια
  • 400γρ. καρπούζι σε μικρά κομμάτια χωρίς κουκούτσια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. μανούρι ή φέτα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ½ κουτ. γλυκού σουσάμι μαύρο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε ένα βαζάκι με καπάκι το λάδι, το ξίδι βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο και τα ανακατεύουμε καλά ή τα κουνάμε δυνατά για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση
  • Κόβουμε τα αγγούρια σε κυβάκια
  • Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος ίδιο περίπου με τα ντοματίνια αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ροδέλες ή μικρά κομμάτια
  • Αν χρησιμοποιήσετε φέτα την τρίβετε με το χέρι για να γίνει μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα βάζουμε όλα τα παραπάνω με τη μισή ποσότητα από το τυρί και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε φτιάξει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να πάει το dressing σε όλη τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί (μανούρι ή φέτα) και πασπαλίζουμε τη σαλάτα μαζί με το μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις