Συνταγές: Το πορτοκάλι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά φρούτα που τρώμε ή πίνουμε σε χυμό το χειμώνα. Είναι ένα φρούτο εμπλουτισμένο με τη σημαντική βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός μας και με πολλές ακόμα θρεπτικές ιδιότητες που το κάνουν ξεχωριστό!

Στην παρακάτω συνταγή σας προτείνουμε έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξετε λαχταριστά και διατροφικά βουτήματα με πορτοκάλι και σοκολάτα για να τα απολαμβάνετε κάθε ώρα της ημέρας! Επιπλέον είναι τέλειο σνακ για να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά και μπορείτε να το ετοιμάσετε μέσα σε 30-40 λεπτά.

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που χρειάζεστε και τον τρόπο να τα φτιάξετε:

ΥΛΙΚΑ


15 ροδέλες πορτοκαλιού, με τη φλούδα τους
250γρ. μαύρη σοκολάτα
1 λοβό βανίλιας
1 λίτρο νερό
500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους.

Αδειάζουμε τα πορτοκάλια με το σιρόπι τους σε ένα γυάλινο σκεύος, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για μία ημέρα.

Απλώνουμε τα πορτοκάλια σε μια σχάρα και τα αφήνουμε μέχρι να στραγγίξουν. Αν δούμε ότι κρατάνε το χυμό τους, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70ο βαθμούς για πέντε λεπτά.

Έπειτα λιώνουμε τη σοκολάτα μέχρι να γίνει υγρή, ομοιόμορφη κρέμα και βυθίζουμε τις ροδέλες πορτοκαλιού ώστε η μισή επιφάνειά τους να καλυφθεί με σοκολάτα.

Στη συνέχεια αφήνουμε τη σοκολάτα να στεγνώσει πάνω στα πορτοκάλια και να σταθεροποιηθεί και τα σερβίρουμε!

Ειδήσεις σήμερα:

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σε όλη τη χώρα – Ισχυρά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους σε πολλές περιοχές

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κοντά στο Λασίθι

Εισαγγελική πρόταση “κόλαφος” για τον Λιγνάδη – “Επικίνδυνος άνθρωπος, με πάθη και εμμονές”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις