Λαχταριστά κοχύλια γεμιστά με τυρί και μανιτάρια

Μία πραγματικά εύκολη και νόστιμη συνταγή

Λαχταριστά κοχύλια γεμιστά με τυρί και μανιτάρια

Εάν ψάχνετε μία συνταγή για τα πιο νόστιμα κι εύκολα ζυμαρικά θέλοντας όμως να ξεφύγετε από τα σπαγγέτι κτλ, σας έχουμε την ιδανική. Αυτή δεν είναι άλλη από κοχύλια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μανιτάρια.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΛΙΚΑ

12 μεγάλα κοχύλια
Λευκά μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα τυρί ρικότα
2 κουτ. σουπας βασιλικός
¼ κουτ αλάτι
1 κουτί ντοματάκια
½ κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε τα μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι και ρίχνουμε και το σκόρδο συνεχίζοντας για λίγο το σοτάρισμα.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα μανιταριών σε ένα μπολ και εκεί ρίχνουμε και το τυρί ρικκότα με το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι.

Σε ένα πυρέξ – που να μπαίνει στο φούρνο- απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο πάτο.

Γεμίζουμε τα κοχύλια με τη σάλτσα μανιταριών και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα στο πυρέξ και περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας μαζί με τη μοτσαρέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τα ζυμαρικά μέχρι το τυρί να λιώσει και τα κοχύλια να “κοκκινίσουν” για περίπου 10-12 λεπτά.

Το φαγητό είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ