Κοτόπουλο με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα μελιού

Δείτε πώς θα το διώξετε

Κοτόπουλο με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα μελιού

Συνταγές: Κοτόπουλο με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα μελιού είναι η πρόταση της ημέρας για το μεσημεριανό μενού.

Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη και τα υλικά που χρειάζεστε για να τη δημιουργήσετε είναι τα βασικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε παρακάτω ακριβώς τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλου
1 πακέτο ρύζι μπασμάτι
3 κουταλιές μέλι
1 λεμόνι στυμμένο

3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, το λεμόνι, το λάδι και το σκόρδο για να φτιάξουμε τη σάλτσα.

Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όσο ψήνουμε το κοτόπουλο, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα του κοτόπουλου στο ρύζι όταν είναι έτοιμο και στη συνέχεια το φαγητό είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ