Ο κορμός σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά, αφού ξυπνά παιδικές μνήμες και επαναφέρει αγαπημένες μυρωδιές από το παρελθόν. Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει στο DEBATER μια λαχταριστή και άκρως γιορτινή συνταγή, για σοκολατένιο κορμό με κάστανα, για να αποχαιρετήσουμε με τον πιο γλυκό τρόπο το 2022.
Κορμός σοκολάτας με κάστανο
Υλικά:
- 500 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα (θα χρειαστούμε 1000-1200 γρ. περίπου κάστανα) ή 500 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30-50 γρ. μαύρο ρούμι
- φραγκοστάφυλλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα ξεφλουδίζουμε και από τις δύο φλούδες. Αλέθουμε τα κάστανα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με έναν αυγοδάρτη, έως ότου γίνει μία λεία κρέμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35º C περίπου. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ρούμι. Ενώνουμε τα κάστανα με το μείγμα του βουτύρου-σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε αυτή την κρέμα στο κέντρο μιας λαδόκολλας. Τυλίγουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας στρίβοντάς τες και τυλίγουμε σφιχτά έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας κορμός. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Τον βγάζουμε από τη λαδόκολλα και με ένα πιρούνι γδέρνουμε την επιφάνειά του. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη και γαρνίρουμε με φραγκοστάφυλλα.
Το γλυκό αυτό έχει αρκετά πλούσια γεύση σοκολάτας και κάστανου γι’ αυτό και οι μερίδες πρέπει να είναι μικρές.

Σημείωση: Ο κορμός, είναι προτιμότερο, να διατηρείται εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες σε δροσερό μέρος.
Οι ταινίες της εβδομάδας – Το πνεύμα του Κουροσάβα και βιογραφίες
Τρία ζώδια που δεν θα περάσουν καλά την Πρωτοχρονιά του 2023
Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στο United Cup – Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντιμιτρόφ με ανατροπή (vids)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"