Συνταγές: Αν ψάχνετε ιδέες για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, μια πολύ εύκολη, νόστιμη και αγαπημένη συνταγή είναι το κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι!

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κιλό χταπόδι
50 γρ ελαιόλαδο
1 κλωνάρι θυμάρι
100 γρ ντομάτα τριμμένη
80 γρ ντοματινια
800 γρ κόφτο μακαρονάκι
30 γρ ζωμός θαλασσινών
Αλάτι
Πιπέρι
10 γρ εστραγκόν
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα lime
50 γρ βούτυρο
10 γρ λευκό ξηρό κρασί
50 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα μπούκοβο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ λευκό κρασί, 1 κλωνάρι θυμαριού και 1 φύλλο δάφνης.

Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.

Όταν βράσει και μαλακώσει αρκετά, το βγάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει το κόβουμε σε μικρές ροδέλες.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο.

Προσθέτουμε τα ντοματινια και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το εστραγκόν και ανακατεύουμε.

Βράζουμε παράλληλα το κοφτό μαρακονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Το φαγητό είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

H Ελεονώρα Ζουγανέλη για τη μάχη με τα παραπανίσια κιλά, το bullying και τον γάμο της με τον Σπύρο Δημητρίου

Survivor trailer – Στα “κάγκελα” οι Μαχητές – “Πονηρά σχέδια” βλέπει ο Μαρτίκας (vid)

Κατερινόπουλος για τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα – “Κατά 98% δολοφονήθηκαν”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις