Συνταγές: Ο Δεκαπενταύγουστος γιορτάζεται λαμπρά σε όλη τη χώρα κάθε χρόνο και σε διάφορα μέρη του τόπου μας υπάρχουν πολλά ήθη και έθιμα που τηρούνται πιστά.

Μέσα σε αυτά είναι και κάποιες τοπικές συνταγές που έχουν καθιερωθεί να μαγειρεύονται και να σερβίρονται στο τραπέζι της Παναγίας παραδοσιακά. Μια από αυτές τις συνταγές έρχεται από την Κέρκυρα και είναι η γνωστή κερκυραϊκή παστιτσάδα.

Δείτε παρακάτω την εκδοχή της με κοτόπουλο, χοντρά μακαρόνια και κόκκινη σάλτσα. Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1 μεγάλο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Λίγο λάδι
4 μικρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλιά κανέλα
½ κουταλιά γαρύφαλο
½ κουταλιά μοσχοκάρυδο
Λίγο μπαχάρι
1 κύβο ζωμό κότας
½ κουταλιά του γλ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουτί σάλτσα ντομάτας 400γρ
Αλάτι
Πιπέρι
Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και βούτυρο.

Στη συνέχεια στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Έπειτα ρίχνουμε εκεί τα κομμάτια κοτόπουλου και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί και τη ζάχαρη.

Καλύπτουμε το κοτόπουλο με το ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.

Λίγο πριν βράσει το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε με λίγο λάδι ή βούτυρο.

Τέλος, σερβίρουμε τα μακαρόνια με ένα κομμάτι κοτόπουλου, σάλτσα και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη γραβιέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εντατικοί έλεγχοι ενόψει Δεκαπενταύγουστου για τις τιμές σε καύσιμα, κυλικεία και ξαπλώστρες

Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια η είσοδος της Αφροδίτης στον Λέοντα;

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις