Η τυρόπιτα αποτελεί αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και οι παραλλαγές της μπορούν πραγματικά να είναι πάρα πολλές. Διαφορετικές ζύμες, έτοιμες ή σπιτικές, τυριά κτλ είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να διαφοροποιηθούν, ενώ τελευταία έχει γίνει αρκετά δημοφιλής η πίτα χωρίς φύλλο.

Θέλοντας να συνδυάσουμε και την γεύση αλλά και να ικανοποιήσουμε όσους ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο διατροφής, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την συνταγή για την πιο υγιεινή και νόστιμη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την τυρόπιτα και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

➟ 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά

➟ 250γρ. ανθότυρο

➟ 200γρ. κατίκι Δομοκού

➟ 50γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

➟ 30γρ. νιφάδες βρώμης

➟ 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας κομμένη σε κομμάτια

➟ 45γρ. γάλα

➟ 1 αβγό

➟ 1 πρέζα αλάτι

➟ 20γρ. ελαιόλαδο

➟ 20γρ. σουσάμι

➟ δυόσμο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

✎ Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.

✎ Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ανθότυρο, την βρώμη, το κατίκι και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά.

✎ Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και τον δυόσμο και αλατίζουμε.

✎ Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το μείγμα μας με σκοπό να είναι ομοιόμορφο παντού.

✎ Πασπαλίζουμε με το σουσάμι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στη μεσαία σχάρα.

✎ 10 λεπτά πριν την βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική στιγμή – Εκτοξεύτηκε και εξερράγη το διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ – Δείτε βίντεο

Ανήκε σε αστυνομικό και ήταν κλεμμένο το όπλο του 24χρονου που πυροβόλησε οικογενειακό αυτοκίνητο στα Άνω Λιόσια

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις