Το παγωτό αναμφισβήτητα είναι το γλυκό του Καλοκαιριού και μπορούμε να το βρούμε σε δεκάδες γεύσεις και είδη. Υπάρχουν εκείνοι που το προτιμούν σκέτο, ενώ άλλοι είναι φανατικοί της γρανίτας ή επιλέγουν το χωνάκι. Γενικότερα είθισται να το αγοράζουμε από το εμπόριο, ωστόσο η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα εύκολη και έτσι μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι στο σπίτι μας. Επιλέξαμε μια πολύ υγιεινή συνταγή με βρώμη προκειμένου να ικανοποιήσουμε ακόμη και αυτούς που δεν θέλουν να πάρουν πολλές θερμίδες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για το παγωτό και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

➟60γρ. βρώμη

➟1 μικρή μπανάνα

➟15γρ. μέλι

➟1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

➟10γρ. φυστικοβούτυρο

➟100ml γάλα πλήρες

➟100γρ. γιαούρτι

➟30γρ. σοκολάτα

➟1 βανιλίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μπανάνα αφού την λιώσουμε με ένα πιρούνι, την βρώμη, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς αφού τα τοποθετήσουμε σε ένα πυρέξ.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την σοκολάτα.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί.

Πάνω από το ψημένο μείγμα προσθέτουμε το δεύτερο και από πάνω περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα.

Αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.

Το γλυκό σαν… παγωτό είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Επικήρυξαν τον άνδρα που σκότωσε αδέσποτο σκύλο με 20 σκάγια – Η αμοιβή που δίνεται

Έδωσε τελικά Πανελλήνιες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Έγραψε για τη βία κατά των γυναικών

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις