Η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι οι ημέρες που συνηθίζουμε να τρώμε λαδερά φαγητά, μια καθώς αυτές οι ημέρες θεωρούνται ημέρες νηστείας νηστίσιμες και αποχής από το κρέας. Για σήμερα, λοιπόν Τετάρτη σας προτείνουμε μία τέτοια συνταγή για να φτιάξετε κόκκινους και πεντανόστιμους γίγαντες στο φούρνο πασπαλισμένους με φέτα για έξτρα νοστιμιά.

Δείτε παρακάτω τα υλικά για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά
  • 1 κιλό γίγαντες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 5 ντομάτες τριμμένες
  • 1 ½ κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το σκόρδο.
  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό περίπου 12-13 ώρες πριν τους βράσουμε.
  • Τους στραγγίζουμε καλά και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό.
  • Αφαιρούμε τον αφρό μόλις πάρουν μια βράση και στη συνέχεια αδειάζουμε το νερό της κατσαρόλας, βάζουμε φρέσκο και βράζουμε τα όσπρια για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και παράλληλα ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες σε ένα μεγάλο ταψί και εκεί προσθέτουμε λάδι και τα μυρωδικά, το λάδι, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα και αφού την σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  • Προσθέτεις 5 ποτήρια νερό.
  • Ανακατεύουμε σταδιακά για να δούμε αν έχει ρουφήξει το φαγητό το νερό και λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από του φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη φέτα και αφήνουμε μερικά να λιώσει.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Με τη βοήθεια της Βίκυς Καγιά και ενός… σκουπόξυλου πέρασε στα bootcamp του GNTM η Εβελίνα Πετρουγάκη (vid)

Έξω φρενών η Μαρία στην audition της στο GNTM με τη Χατζηπαντελή – “Οι γνώμες είναι σαν τις κ…” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις