Συνταγή: Οι πατάτες είναι αγαπημένο υλικό μαγειρικής και εκτός από τηγανιτές, μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι γεμιστές στο φούρνο με τυρί κρέμα, μπέικον και μανιτάρια και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσει όποιον τις δοκιμάσει. Μάλιστα, η διαδικασία παρασκευής τους είναι πάρα πολύ απλή και έτσι θα γίνει ένα φαγητό που θα μαγειρεύετε σίγουρα πολύ συχνά.



Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:



ΥΛΙΚΑ

3 πατάτες
½ συσκευασία τυρί κρέμα
4κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
Ψιλοκομμένα μανιτάρια
3 φέτες μπέικον κομμένο σε κυβάκια
2κ.σ. ελαιόλαδο
Βούτυρο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μας.

Προσθέτουμε το μπέικον και την πιπεριά σε ροδέλες και έπειτα τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε.

Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι μας.

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά.

Μόλις βράσουν με προσοχή τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε την ψίχα τους.

Την προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε τις πατάτες μας εξωτερικά και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα και τις ψήνουμε για μισή ώρα.

3 λεπτά πριν τις αφαιρέσουμε από τον φούρνο προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και περιμένουμε μέχρι να λιώσει.

Οι πατάτες μας είναι έτοιμες. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πέντε “κανόνες ευτυχίας” της Μαντόνα

Η αποκάλυψη του Μπεν Άφλεκ για την ταινία “Air” – Τι του ζήτησε ο Μάικλ Τζόρνταν (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις