Τα πασχαλινά κουλουράκια αναμφίβολα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά εδέσματα που φτιάχνουμε κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Μπορούμε πολύ εύκολα να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι, ενώ είναι σίγουρο ότι όλη η γειτονιά θα μοσχομυρίσει από την μυρωδιά της κανέλας και του πορτοκαλιού.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ. βούτυρο
250γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. κανέλα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για να τα αλείψουμε πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια σε κρύα θερμοκρασία και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον μπολ για να τα χτυπήσουμε στο μίξερ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο και δεν κολλάει στα χέρια ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε σειρά μέσα σε ένα χαμηλό ταψί. Αν βγει πολύ μαλακό το ζυμάρι μας το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με λίγο νερό και στη συνέχεια αλείφουμε με αυτό τα κουλουράκια με ένα πινέλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και έπειτα τα ψήνουμε στους 160 – 170ο βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

Ειδήσεις σήμερα:

Εγνατία: Τα ερωτήματα για το φονικό τροχαίο – Οι σημάνσεις, η πορεία του ΙΧ και η ταχύτητα της νταλίκας

Έλον Μασκ: Το σχέδιο για «λεγεώνα παιδιών» και η «στρατολόγηση γυναικών» μέσω του X

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις