Συνταγές: Στις διακοπές τις περισσότερες φορές δεν έχουμε επιλογή και τρώμε μόνο έτοιμα και πολλές φορές γρήγορα φαγητά που δεν είναι και ό,τι καλύτερο!

Αν ωστόσο μένουμε σε σπίτι ή δωμάτιο που διαθέτει κουζίνα μπορούμε κάποιες ημέρες να μαγειρέψουμε σπιτικό φαγητό για να αποφύγουμε και τα έξοδα.

Παρακάτω σας προτείνουμε δύο συνταγές για εύκολες, πεντανόστιμες και χορταστικές ομελέτες που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση των συνταγών:

Συνταγές – Ομελέτα στο φούρνο με σπαράγγια και κοτόπουλο

Υλικά

3 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι μπρόκολο

1 φλιτζάνι κολοκυθάκια

1 κόκκινη πιπεριά

12 σπαράγγια κομμένα

½ φλιτζάνι γάλα

5 αυγά

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια.

Λιώνουμε το σκόρδο.

Κόβουμε τα κολοκύθια σε κομμάτια.

Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια.

Σε αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε και μαραίνουμε τις φέτες του κρεμμυδιού και το σκόρδο με 1 κουτ. λάδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ταψί. Ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το τυρί και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.

Ομελέτα στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές

Υλικά

1 χωριάτικο λουκάνικο

60 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

8 αβγά

120 ml φρέσκο γάλα πλήρες

100 γρ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι, μεγάλο που να μπαίνει και στο φούρνο και εκεί ρίχνουμε και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας στη βάση του.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς στον αέρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις κομμένες, πολύχρωμες πιπεριές και τις σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε πάλι τα λουκάνικα και ανακατεύουμε για να πάνε παντού πάνω από το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Μόλις αφρίσει λίγο ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα από την τριμμένη παρμεζάνα. Χτυπάμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μίγμα του αυγού στο τηγάνι και το μοιράζουμε ομοιόμορφα.

Ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί από το κάτω μέρος της για 3-4 λεπτά.

Έπειτα βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε την ομελέτα με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Βάζουμε τώρα το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Ειδήσεις σήμερα:

H Gazprom ζητά τα ρέστα της από τη Siemens για την τουρμπίνα του Nord Stream 1

Τέρμα οι έρευνες των αρχών για τον αγνοούμενο στη Χαλκιδική – Μόνο με ιδιωτικά μέσα τον αναζητούν

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις