Η συνταγή για αυτό το σοκολατένιο, μαλακό και ζουμερό κέικ θα σε στείλει κατευθείαν στην κουζίνα να το φτιάξεις! Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και γίνεται ακόμα πιο απολαυστική αν την συνδυάσεις και τη σερβίρεις με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Φυσικά το κέικ σοκολάτας που σου προτείνουμε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρης από πάνω μπορείς να το φας και σκέτο το πρωί μαζί με τον καφέ σου ή το απόγευμα ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό σου γεύμα αν έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό.

Διάβασε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς, ακολούθησε τις οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής και ετοιμάσου να γευτείς μια από τις καλύτερες σοκολατένιες εμπειρίες:

ΥΛΙΚΑ

4 κ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γραμμάρια κακάο (πικρό)

250 γραμμάρια ζάχαρη

5  αυγά (μεγάλα)

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

200 ml νερό

140 ml σπορέλαιο

16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Άχνη για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (συνταγή)

Πρώτα από όλα χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει ένα αφράτο, φουσκωτό μείγμα.

Έπειτα πρόσθεσε τη βανίλια στο μείγμα και χτυπώντας σε χαμηλότερη ένταση ρίξε σιγά σιγά το νερό και το λάδι.

Τώρα ρίξε το κακάο, το αλεύρι και τη μαγιά, αλλά όχι όλη την ποσότητα μαζί. Ρίξε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακάτευε και μετά επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Στο τέλος θα έχει δημιουργηθεί μια σκούρα και λεία κρέμα που δεν πρέπει να σβωλιάζει.

Το επόμενο βήμα είναι να χτυπήσουμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά να τα ρίξουμε στη ζύμη, λίγο λίγο κάθε φορά και με μία σπάτουλα ανακατεύεις απαλά.

Το μείγμα είναι τώρα έτοιμο για ψήσιμο. Προθερμαίνεις το φούρνο και αφού το έχεις βάλεις σε μια φόρμα για κέιλ το αφήνεις να ψηθεί στους 170ο βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Καθώς περνάει η ώρα ψησίματος, το τσεκάρεις προς το τέλος με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.

Μόλις είναι έτοιμο, σβήνεις το φούρνο και το βγάζεις να κρυώσει ανάποδα! Μόλις κρυώσει μπορείς να το ξεφορμάρεις και να το μεταφέρεις σε όποια σκεύος έχεις.

Το αφράτο, ζουμερό και μαλακό κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο για απόλαυση.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις